Sayfalar


 Kadınlarla Dayanışma Vakfı/ KADAV'ın çağrısıyla yerel seçime yönelik yürütülen çalışma kapsamında, kadın ve LGBTİ  örgütlerinin katılımıyla talepler oluşturuldu. Adaylarla yapılan görüşmelerde aktarılan talepler, seçim sonrasında da bir takip mekanizması oluşturularak izlenecek . 


Kadınlarla Dayanışma Vakfı'nın çağrısıyla bir araya gelen kadın ve LGBTİ örgütlerden, inisiyatiflerinden ve bağımsız bireyler, 'Nasıl bir yerel yönetim?' sorusu etrafında tartışmalar yürüttü, taleplerini oluşturdu. Cinsiyet ve cinsel yönelimlere duyarlı yerel yönetimler üzerine oluşturulan bu talepler, Maçka Kadın Forumu ve SPOD (Sosyal Politikalar, Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği)'un daha önce yapmış olduğu çalışmalarla birleştirildi ve ortaya bir talepler listesi çıkarıldı.Adaylarla yapılan görüşmelerde talepler aktarıldı, seçimden sonra bu taleplerin takipçisi olunacağı ifade edildi. 

Oluşturulan süreci ve talepleri KADAV'ın hazırladığı bültende bulabilirsiniz:KADAV Bülten, Mart 2014

KADAV 26 Mart Çarşamba saat: 18.30’da Galatasaray Meydanı’nda yapacağı eylem ile bu talepleri duyuracak.

Eylemin facebook linki: https://www.facebook.com/events/236297923161336/ - See more at: http://www.keig.org/gundem.aspx?id=84#sthash.3dYlgjMp.dpuf



Hiç yorum yok :

Yorum Gönder